U nás doma som rozpútala cheese cake mániu. Takže pridávam ďalší receptík, ako si doma rýchlo a ľahko upečiete takúto fajnovku, hodiacu sa najmä v horúcich letných dňoch. Príjemne Vás osvieži. Nech sa páči, tu je návod, ako na to =)
200 g sušienok (môžu byť napr. Bebe a im podobné) si rozdrvíte na hmotu, podobnej strúhanke. Ja som použila mixér.
Prilejete 100 g roztopeného másla a dobre premiešate. Vznikne Vám hmota, majúca túto konzistenciu:

Formu s priemerom cca 25 cm si vysteliete papierom na pečenie a samozrejme, vytŕčajúce časti papiera odstrihnete.
Sušienkovú hmotu rovnomerne roztrúsite do formy, poutláčate. Pre efekt sušienkami vystelte aj bok formy. Poukladajte na pekne utľapkanú cestovú vrstvu svieže, či kompótové alebo mrazené lesné ovocie. Ja som použila mrazené.
V hlbšej miske

si rozmixujte 250 g mascarpone, 500 g jemného, nehrudkového tvarohu.
Primixujte aj 200 g kyslej smotany.
Do tejto hmoty ešte primiešajte 250 g práškového cuktru a 2 ks vanilínového cukru. Ak nie ste zatažení na sledké, nič sa nestane, ak dáte menej práškového cukru a miesto vanilínového použijete kvalitnú vanilkovú arómu. Môžete vyskúšať aj strúčik vanilky - je bežne dostať v obchodných reťazcoch.
Nezabudnite primixovať aj 3 ks celých vajíčok, postupne, nie všetky naraz.
Chuť cakeu zvýrazní čerstvo nastrúhaná citrónová kôra.
Plnku vylejte do formy. Pečte 45 - 60 min pri 175 °C. Ak sa Vám bude zdať, ze stred cakeu sa trasie a teda nie je ešte upečený, nie je to tak. Vychladením získa potrebnú konzistenciu. Upečený cake nechajte vychladnúť. Perfektne sa hodí poleva zo 150 g bielej čokolády, roztopenej na vodnom kúpeli, do ktorej primiešate 3 polievkové lyžice kylslej smotany. Polevou potrite cake a nechajte v chladničke minimálne 3 hodiny tuhnúť.
A toto je výsledok. Žiaľ, okolnosti mi nedovolili odfotiť ešte celý, nedotknutý koláčik. Prikladám aspoň takúto názornú ukážku =)))
Prehľadný recept:
Cesto
200 g sušienok
100 g másla
Plnka
250 g mascarpone
500 g jemný, hladký a bezhrudkový tvaroh
200 g kyslá smotana
250 g práškový cukor
2 ks vanilínový cukor
3 ks vajíčka
citrónová kôra podľa chuti
Poleva
150 g bielej čokolády
3 polievkové lyžice kyslej smotany
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára